O Claude Terrail με τη Romy Romy Schneider στο τραπέζι με θέα τον Σηκουάνα και την Παναγία των Παρισίων, το 1964.

Το εστιατόριο «Ασημένιος Πύργος», αν πρέπει να μεταφράσουμε στα Ελληνικά την επωνυμία του, βρίσκεται στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού πάνω στον ποταμό Σηκουάνα και προσφέρει μια μοναδική θέα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Όχι, δεν θα μιλήσουμε πάλι για τη Notre Dame και τον Ουγκώ!

Συχνά περιγράφεται ως «το παλαιότερο εστιατόριο στο Παρίσι» με ιστορία που, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, ξεκινάει το 1582. Οι θρύλοι που σχετίζονται με το Tour d’Argent είναι πολλοί. Ξεκινούν από το Λουδοβίκο τον 14ο που υποτίθεται ότι οργάνωσε εκεί ένα δείπνο για τους φίλους του σερβίροντας ένα ολόκληρο βόδι ψητό και φτάνουν στις εξακριβωμένες από τα αρχεία, δικές μας αγαπημένες ιστορίες που σχετίζονται με τον ιδιοκτήτη του Claude Terrail.

Ο Claude Terrail λίγο πριν μπουν οι Ναζί στο Παρίσι πρόλαβε και έκρυψε τα πολυτιμότερα κρασιά της κάβας του γιατί, όπως σωστά προέβλεψε, οι κατακτητές εισέβαλαν αμέσως στο εστιατόριό του για να κατάσχουν το κρασί ενώ, όπως αποδεικνύουν οι λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος της Notre Dame στις αρχές της δεκαετίας του 1950 πλήρωνε ο ίδιος τον φωτισμό του ναού για να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες του εστιατορίου του! Απίθανος τύπος.

Οι περισσότεροι βέβαια γνωρίζουν το Tour d’Argent ως το εστιατοριο του Ratatouille του ποντικού που ήθελε να γίνει μεγάλος σεφ από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar.

Μέσα σε όλα το εστιατόριο είναι διάσημο για την κάβα των 300.000 φιαλών κρασιού που διαθέτει, κάποιες ετικέτες είναι μυθικές ανάμεσα στους οινόφιλους.Η αξία της, σύμφωνα με πολύ μετριοπαθείς εκτιμήσεις, υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ.
Η λίστα κρασιών είναι τόσο μεγάλη που τυπωμένη είναι ένα μεγάλο βιβλίο, τόσο βαρύ που οι σερβιτόροι το μεταφέρουν ανάμεσα στα τραπέζια, θεατρικά, πάνω σε ένα καρότσι για να παραγγείλουν οι πελάτες.

Αυτή η κάβα έπεσε θύμα κλοπής, διαβάζουμε σήμερα στις ειδήσεις. Φαίνεται ότι από το 2020 που έγινε τελευταία φορά απογραφή κάποιοι κατάφεραν να κλέψουν 83 φιάλες, συνολικής αξίας 1.5 εκατομμυρίων Ε ανάμεσά τους κι ένα  από το  Domaine de la Romanée-Conti που είναι από τα ακριβότερα κρασιά του κόσμου. Decanter.