O Πρωθυπουργός στον ΟΗΕ
Μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του παρέμβαση στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Οκ.Μητσοτάκης επέδειξε το χάρτη της περιοχής, εξηγώντας ότι Τουρκία και Λιβύη επιχειρούν να οριοθετήσουν ΑΟΖ σα να μην υπάρχουν ελληνικά νησιά μεταξύ τους.
Αξιοποίησε το γεγονός ότι ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, τα οποία «αγνοεί» το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είναι παγκοσμίως γνωστοί τουριστικοί προορισμοί, για να αναδείξει τον παραλογισμό της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης. «Δεν πρόκειται για ακατοίκητους βράχους στη μέση της θάλασσας», τόνισε ο πρωθυπουργός. Έφερε δε το εξής παράδειγμα: «Φανταστείτε Ελλάδα και Τυνησία να οριοθετούσαν θαλάσσιες ζώνες μεταξύ τους σα να μην υπάρχουν καθόλου η Σικελία και η Μάλτα». Το ΒΗΜΑ.