fbpx

Fact Podcast

Mε οικοδέσποινα την Βιβιαν Ευθυμιοπούλου.
Σας μεταφέρουμε Ειδήσεις, ενδιαφέροντες καλεσμένους και πολλά άλλα.

Ι.Γρηγοριάδης: «Ιστορικών διαστάσεων η επιτυχία της Αντιπολίτευσης στην Τουρκία»

Συζητάμε με τον αναπλ.Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησηςστο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Τουρκία και επικεφαλής του Προγράμματος Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ με αφορμή τις χθεσινές (31/03/2024) Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην Τουρκία.

Δευτέρα 01 Απριλίου 2024 17:51

Τάσος Σακελλαρόπουλος: «Κέντρο, ιστορικά, είναι να διοικείς με όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν»

Τα τελευταία χρόνια, όλοι μιλούν για το Κέντρο. Είναι βέβαιο ότι η ανακατάταξη που προκάλεσαν στο πολιτικό σκηνικό οι εκλογές του 2023 το Κέντρο θα παραμείνει στην πολιτική συζήτηση άλλοτε ως ήδη κεκτημένο από κάποιον πολιτικό χώρο άλλοτε ως ζητούμενο. Συζητάμε λοιπόν με τον ιστορικό και υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τάσο Σακελλαρόπουλο για τη χρήση της λέξης «Κέντρο» ιστορικά, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 00:36:43

Ειρήνη Αγαπιδάκη: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της Μεσαίας Τάξης»

Με την υποψήφια Βουλευτή Επικρατίας με τη Νέα Δημοκρατία Ειρήνη Αγαπιδάκη επιλέξαμε ως οδηγό της συζήτησής μας το βιβλίο του Κώστα Γιαννακίδη «Το Ελληνικό Όνειρο» - μια συζήτηση με τον Καθ.Πολιτικής Επιστήμης Στάθη Καλύβα για το παρελθόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 29:41

Μιχάλης Καλογήρου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα»

Με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και υποψήφιο Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου αντλούμε τη θεματολογία της συζήτησής μας από το βιβλίο του Σταύρου Τσακυράκη «Δικαιοσύνη η ουσία της πολιτικής» (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Τρίτη 16 Μαΐου 2023 35:04

Παύλος Γερουλάνος: «Προοδευτικοί είναι όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να στέκεται μόνη στα πόδια της»

Με τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α'Περιφέρεια της Αθήνας Παύλο Γερουλάνο, επιλέξαμε ως οδηγό για τη συζήτησή μας το βιβλίο του ⁠Γιάννη Μπαλαμπανίδη⁠ «Οι ιδέες της συντήρησης και της προόδου» (ΠΟΛΙΣ-2022).

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις δημοσκοπήσεις;

Συζητάμε με έναν έμπειρο δημοσκόπο, τον Γιάννη Κωνσταντινίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Συμπεριφοράς και Μεθοδολογίας Πολιτικής Έρευνας, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Κυριακή 23 Απριλίου 2023 32:41