Γ.Στουρνάρας: Φόροι και εισφορές εμπόδια για την επιχειρηματικότητα

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο “Αναζητώντας τη Μεταρρύθμιση στη  νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα” που διοργανώνει η Αμερικανική Ένωση με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυσή της, επανέλαβε την άποψη που διατυπώνει με κάθε ευκαιρία για τον ανασταλτικό ρόλο της υψηλής φορολογίας στην επιχειρηματικότητα ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει εμφατικά την ανάγκη μείωσης των μη παραγωγικών κρατικών δαπανών.

“σε συνδυασμό με πιο αποτελεσματική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, κυρίως της ακίνητης, μέσω κατάλληλης νομοθεσίας για τις χρήσεις γης, και με την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα και ιδιαιτέρως του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η περαιτέρω μείωση των μη παραγωγικών δαπανών του δημόσιου τομέα θα επιτρέψει τη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή διαδικασία”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατάχρηση της έννοιας μεταρρύθμιση, κάτι που στο μυαλό των περισσότερων Ελλήνων οδήγησε στην απογύμνωση της λέξης από το πραγματικό νόημά της. “Όμως, όπως πολύ σωστά διατυπώνεται και από τους διοργανωτές του συνεδρίου, “μεταρρύθμιση είναι το αίτημα για συνολική προσαρμογή στις απαιτήσεις της νεωτερικότητας και της ένταξης στον σύγχρονο κόσμο”.”, συμπλήρωσε. Συνυπογράφουμε.

Ναυτεμπορική.