Σε μία παράγραφο

Σήμερα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε την διάθεση ενός νέου γονιδιακού φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου του αίματος. Πρόκειται για τη δεύτερο φάρμακο CAR T-Cell θεραπείας που διατίθεται σε χρήση και το οποίο παρά την ιλιγγιώδη του τιμή (οι ομάδες που έχουν εργαστεί στην ανάπτυξή του ισχυρίζονται ότι για την ώρα η τιμή αντιπροσωπεύει απολύτως το εγχείρημα) αναμένεται να αλλάξει όσα ξέρουμε για τη θεραπεία του καρκίνου.
Σημερα στην Ελλάδα ένα ΜΜΕ μπήκε στα υπόγεια του νοσοκομείου όπου κάποιοι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι ανιχνεύθηκε βακτήριο της χολέρας και τράβηξε κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση των υποδομών υγεία στης χώρα μας.
Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο για την ημέρα. Νομίζουμε ότι αυτές οι δύο ειδήσεις μας βοηθούν να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και από την οποία δεν προβλέπεται να βγούμε όσο στον δημόσιο διάλογο τίθενται προς συζήτηση τα λάθος θέματα.
Ο μεγάλος ασθενής στη χώρα είναι η δημόσια σφαίρα, όσα συζητάμε και ο τρόπος που τα συζητάμε.

Κυβέρνηση, Καταλονία, Κεντροαριστερά, Υποβοηθούμενη Ευθανασία, Τεχνητή Νοημοσύνη τα θέματα από την ειδησεογραφία που αξίζει να κρατήσετε από τη σημερινή ημέρα.

Χρόνος ανάγνωσης δελτίου: 5 λεπτά.

Το αποψινό FACT επιμελήθηκε ο Θανάσης Παναγόπουλος με τη βοήθεια της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.