Αυτοψία του in.gr στα υπόγεια του “Έλενα Βενιζέλου”

Το in.gr έκανε αυτοψία στους βοηθητικούς χώρους του μαιευτηρίου “Έλενα Βενιζέλου”και, ανεξάρτητα από το αν εντοπίστηκε ή όχι το βακτήριο της χολέρας, η κατάσταση που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες είναι απογοητευτική. (In.gr)

Το ιστορικό της υπόθεσης

Χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κατήγγειλε ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου “Έλενας Βενιζέλου”. Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου διαμαρτύρεται εδώ και έξι μήνες ζητώντας την άμεση αποακατάσταση του προβλήματος, καθώς στο υπόγειο τρέχουν νερά γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει πως δεν τεκμηριώνεται η παρουσία δονάκιου χολέρας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο-Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”. Η ανακοίνωση του αναφέρει ότι “Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, σχολίασε το θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με τον γνωστό του τρόπο, ειρωνευόμενος τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε στον υπουργό ότι “Αντί ο κ. Πολάκης να τα βάζει με αυτούς που αποκαλύπτουν τα προβλήματα ας τα βάλει με τα ίδια τα προβλήματα, χωρίς ειρωνίες και μαντινάδες”.