Τετάρτη 6 Ιουνίου

Σχεδόν χωρίς ειδήσεις η σημερινή ημέρα τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα. Παρ’όλα αυτά παράγεται πολύς καπνός χωρίς να υπάρχει ανάλογη φωτιά. Ευκαιρία να προτείνουμε κάποια άλλα πράγματα.

Διαβάζετε τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας όπως τις επέλεξαν η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και ο Θανάσης Παναγόπουλος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. Ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει προς τι η τόση ένταση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση για το Μακεδονικό όταν για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου άσχετα απ’όσα ισχυρίζεται ο Υπουργός των Εξωτερικών. Η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους φτάνοντας στο σημείο να απειλήσει την αντιπολίτευση με το άνοιγμα των αρχείων του ΥΠΕΞ (σαφώς δηλωτικό της αυταρχικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ να συγχέει την κυβέρνηση με την εξουσία). Πέραν όμως όλων αυτών δεν υπάρχουν σχετικές ειδήσεις παρ’όλο που το θέμα καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι της σημερινής ειδησεογραφίας. Τουλάχιστον μέχρι ο Ζόραν Ζάεφ αποφασίσει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους της χώρας του εκ νέου δεν θα έχουμε άλλα νέα πέραν του σημερινού “παραπολιτικού” που θέλει τον π.ΥΠΕΞ της πΓΔΜ να ισχυρίζεται με ποστ του στο facebook ότι Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν συμφωνία αύριο-μεθαύριο.

ΓΚΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.eauction.gr) μέχρι σήμερα έχουν αναγγελθεί συνολικά 11.547 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τους οποίους πάνω από 500 θα πραγματοποιηθούν σήμερα. Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία του Economist σύμφωνα με τα οποία φέτος πάνω από 20.000 ακίνητα μπορούν βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Το αποτέλεσμα; Να ξεπεράσουν τον στόχο για 15.000-18.000 πλειστηριασμούς που είχαν δηλώσει οι ελληνικές τράπεζες στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για το 2018.Όπως αναφέρει ο Economist, οι τράπεζες αγοράζουν οι ίδιες πολλά ακίνητα, καθώς δεν υπάρχουν αγοραστές και προσθέτει ότι οι διαμαρτυρίες εμπόδισαν πέρυσι τους πλειστηριασμούς.
Εν αντιθέσει με τις τράπεζες, το Δημόσιο αφήνει τους πλειστηριασμούς να κηρυχθούν άγονοι. Για όλα τα ακίνητα που εκποιούνται, η τιμή πρώτης προσφοράς που έχει οριστεί είναι η εμπορική αξία όπως προσδιορίστηκε από ιδιώτες εκτιμητές.
Στην περίπτωση που δύο πλειστηριασμοί κριθούν άγονοι, τα ακίνητα θα μπορούν να εκπλειστηριάζονται σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής. Δηλαδή θα βγαίνουν στο σφυρί ακόμη και σε εξευτελιστικές τιμές.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΛΗ. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σήμερα σε προκαταρκτική συμφωνία προκειμένου να τεθεί ένα όριο στις χρεώσεις των τηλεφωνικών κλήσεων από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη, στο πλαίσιο μιας πολύ ευρύτερης συμφωνίας για ένα πακέτο μέτρων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Από τις 15 Μαΐου 2019, το κόστος της κλήσης από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη θα έχει όριο τα 19 λεπτά του ευρώ το λεπτό και εκείνο της αποστολής ενός SMS τα 6 λεπτά, προβλέπει η συμφωνία αυτή που επιτεύχθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη έπειτα από δώδεκα ώρες συζητήσεων ανάμεσα στους διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Η προκαταρκτική συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί οριστικά από τα 28 κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. Αύξηση κατά 5,3% της μέσης πληρότητας και κατά 7,8% της μέσης τιμής δωματίου των ξενοδοχείων της Αθήνας καταγράφουν οι ξενοδόχοι για το α’ τετράμηνο του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος 2018), έναντι του αντίστοιχου τετραμήνου του 2017. Πληρότητες υψηλότερες της Αθήνας εμφανίζουν το Λονδίνο (77,1%) το Παρίσι (72%), το Άμστερνταμ (76,4%) και η Μαδρίτη (72%). Χαμηλότερα βρίσκονται το Βερολίνο (70,8%), το Μόναχο (70,1%), η Βαρκελώνη (68,7%). Στη μέση τιμή δωματίου προηγείται το Παρίσι με τα 230,98 ευρώ, το Λονδίνο με τα 153,57 ευρώ, το Άμστερνταμ με τα 141,59 ευρώ και το Μόναχο με τα 141,25 ευρώ. Παρ’όλα αυτά η Αθήνα παραμένει η 10η φθηνότερη πόλη σε σύνολο 11 πόλεων, ξεπερνώντας μόνο την Κωνσταντινούπολη.

SOTHEBY’S ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Μια ιστορία εξωφρενικού θράσους αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Αγγελική Κώττη στον “Φιλελεύθερο”. Ο οίκος δημοπρασιών μήνυση το ελληνικό κράτος επειδή άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά του και ζήτησε την απόσυρση από δημοπρασία του οίκου αρχαίου αντικειμένου “αμφίβολης προέλευσης”. Αμφίβολης προέλευσης χαρακτηρίζονται τα αρχαία αντικείμενα που είναι ύποπτα παράνομης διακίνησής τους μέσω κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας. Η στάση του οίκου δημοπρασιών είναι σαφώς επιθετική και εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής που θέλει να αποδυναμώσει περαιτέρω μικρές χώρες που διεκδικούν τα μνημεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς δεδομένου ότι δικαστικές διαμάχες αυτού του είδους είναι χρονοβόρες και δαπανηρές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ  ΣΤΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ. Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival) σε συνεργασία με το British Council διοργανώνουν στο πλαίσιο της “Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου” ένα αφιέρωμα στα μεγάλα λογοτεχνικά έργα που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες. Πρόκειται για πολύ γνωστές διασκευές βιβλίων που έγιναν πολύ πετυχημένες και αγαπημένες ταινίες. Δείτε τις ταινίες και το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

30 ΣΥΝΤΑΓΕΣ “ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ”. Καιρό έχουμε να προτείνουμε κάποια συνταγή. Μιας και σήμερα δεν έχει πολλές ειδήσεις βρήκαμε ενδιαφέρουσα αυτή τη συλλογή συνταγών για συνοδευτικά πιάτα σε διάφορα ψητά. Στις ΗΠΑ βέβαια το καλοκαίρι όλοι είναι πάνω από ένα μπάρμπεκιου αλλά και στην Ελλάδα σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένας που κάνει δίαιτα και τρώει ένα ψητό. Φτιάξτε το ψητό για τον έναν και κάποιο από τα συμπληρωματικά πιάτα για τους υπόλοιπους. Αφήστε που κάποια είναι ιδανικά για δείπνο από μόνα τους.
Αυτά ήταν τα σημαντικότερα για σήμερα. Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε!