Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στη συγκυρία των εορτασμών της επετείου των 50 χρόνων από την ίδρυση της Γ’Ελληνικής Δημοκρατίας, συνομιλούμε με τον Σωτήρη Ριζά για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ένα πολιτικό που με τις ιστορικές του επιλογές σφράγισε τόσο τη Μεταπολεμική όσο και την Μεταπολιτευτική ζωή της χώρας.

Ο κ.Ριζάς είναι διευθυντής στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας του βιβλίου «Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ελλάδα από τον Εμφύλιο στη Μεταπολίτευση».

Ο κ.Ριζάς μας εξηγεί τις μεγάλες διαφορές της Ελλάδας πριν και μετά το 1974, αναλύει τις πολιτικές επιρροές αλλά και τις διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις που μπορούμε να διακρίνουμε στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, το ρόλου του Κέντρου στην πορεία της τα 50 αυτά χρόνια και τέλος αποτιμούμε το ρόλο της Κεντροδεξιάς σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη συγκυρία των πιέσεων που δέχεται από τα λαϊκιστικά κόμματα της Άκρας Δεξιάς.