Morning Briefing: Τί παρακολουθούμε στις ειδήσεις σήμερα 31/03/2017

Ξεκίνησαν τα δρώμενα και οι performance της Documenta14

Επισκόπηση πρωϊνού και απογευματινού Τύπου:

Η εμπλοκή που παρουσιάσθηκε χθες στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, η ρύθμιση για χρέη προς τις τράπεζες, οι νέες μειώσεις των συντάξεων, οι πληροφορίες για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες και η διασταύρωση στοιχείων από καταθέσεις και φορολογικές δηλώσεις, αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα του σημερινού πρωινού και απογευματινού Τύπου.
Διαβάζουμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.

 

Τί καταγράψαμε στη χθεσινή έκδοση του FACT: “Σε θέση μάχης”.

Τί παρακολουθούμε σήμερα στο Newsroom του FACT:

*Τα ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Euroworking Group (EWG). Αναγνωρίζουμε κι εμείς ανάμεσα στις γραμμές των ρεπορτάζ και τις πληροφορίας μας ότι έχει υπάρξει πρόοδος αλλά τεχνική συμφωνία στα τεχνικά κλιμάκια δεν έχει κλείσει. Απόδειξη ότι δεν ορίστηκε ημερομηνία επιστροφής των δανειστών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.
* Το πολιτικό ρεπορτάζ το καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε πλήθος επαφών στη Μάλτα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και σήμερα με την προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
* Παρακολουθούμε άλλη μια σοβαρή πολιτειακή κρίση στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Η αντίδραση από κράτη και οργανισμούς είναι αυτό που θα λέγαμε “πάνδημη”.
* Στις ΗΠΑ ο πρώην ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, πρότεινε στο FBI και στους κοινοβουλευτικούς που ερευνούν τις σχέσεις του περιβάλλοντος του Αμερικανου προέδρου με τη Ρωσία, να καταθέσει με αντάλλαγμα μια ασυλία.
* Η δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Ipsos/Reuters μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα δρόμο στο ν’αντιληφθούμε πλήρως το εύρος και το βάθος της σχέσης του προέδρου Τραμπ  με το εκλογικό του σώμα.
* Μετά τις δύσκολες συνομιλίες που είχε στην Τουρκία ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον θα παραστεί για πρώτη φορά
* Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια το Ισραήλ αποφασίζει την ίδρυση νέου οικισμού στη Δυτική Όχθη.
* Ο Αλεξάντρ Βούτσιτς, ο υπεύθυνος της επικοινωνίας του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αναμένεται ν’ανακηρυχθεί νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Σερβία μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε ως έντονα προπαγανδιστική και επιθετική ιδιαίτερα προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
* Όπως πάντα οι εκλογές στην Κεντρική Ευρώπη είναι στο μικροσκόπιό μας. Δείτε τί κατάγραψε χθες η Μαρία Χούκλη για τη Γαλλία και τη Γερμανία.
* Αναζητούμε προτάσεις για το Politics – Free Zone. Δείτε τί καταγράψαμε χθες.