Ακόμα στις ειδήσεις

  • Γερμανία. Την Τρίτη και κατά την πανηγυρική, πρώτη, συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής  η παρουσία της “Εναλλακτικής για τη Γερμανία” έγινε η αιτία για να σπάσει παράδοση της ομόφωνης και συναινετικής εκλογής προεδρείου. Όλα τα κόμματα προτείνουν ένα μέλος τους για τη θέση ενός εκ των δύο αντιπροέδρων. Όμως ο προτεινόμενος από την AfD θεωρήθηκε ιδιαίτερα προκλητική περίπτωση αφού το καλοκαίρι, με δηλώσεις του, υποστήριξε ότι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη Γερμανία πρέπει να χάσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη λατρεία της θρησκείας του. Ο υποψήφιος του AfD ο οποίος ήταν επί 40 συναπτά έτη μέλος των Χριστιανοδημοκρατών δεν εξελέγη. (Politico)
    Να θυμηθούμε: Το αντίθετο συνέβη στη χώρα μας που ο δηλωμένα αντισημίτης και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
  • OHE/Χημικά στη Συρία. Η Ρωσία μπλόκαρε με βέτο απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διευρύνει τη δικαιοδοσία έρευνας της μοναδικής επιτροπής του οργανισμού που διερευνά τη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ. (BBC)
  • Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Λέγεται Ksenia Sobchak (Ξένια Σομπτσάκ), είναι δημοσιογράφος του κοσμικού ρεπορτάζ, κόρη του πρώτου εκλεγμένου δήμαρχου της Αγίας Πετρούπολης και χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τον θώκο του προέδρου της χώρας. Δήλωσε “εναντίον όλων”, ακόμα και του προέδρου Πούτιν, κάτι που, όπως δήλωσε, την φέρνει σε δύσκολη θέση δεδομένου ότι κατά το παρελθόν ο Πούτιν έσωσε τη ζωή του πατέρα της, εκδήλωσε τη συμπάθειά της στον άτυπο ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξάντρερ Ναβάλνι και δήλωσε ότι θα παλαίψει τη διαφθορά. Βέβαια, όταν ρωτήθηκε, αρνήθηκε να αποκαλύψει τους χρηματοδότες της καμπάνιας της! (Euronews)

Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο/Αντισημιτισμός. Από σήμερα και για όλη την εβδομάδα, πριν από κάθε ποδοσφαρικό αγώνα θα διαβαστούν αποσπάσματα από το “Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ”. Η απόφαση ελήφθη μετά από σοβαρό ρατσιστικό/αντισημιτικό επεισόδιο που σημειώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης όταν οπαδοί της Lazio (που μοιράζεται τον συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα με τη Roma) γέμισαν το χώρο με αυτοκολλητα που απεικόνιζαν την Άννα Φρανκ ενώ φορούσε μια φανέλα της Roma μαζί με αντισημιτικά συνθήματα. Το επεισόδιο προκάλεσε σάλο. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ιταλίας διέταξε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι του επεισοδίου και ο πρόεδρος της ομάδας ανακοίνωσε πως οι παίκτες της θα φορέσουν φανέλες με το πρόσωπο της Άννας Φρανκ στο μάτς με τη Bologna αύριο για να τιμήσουν τα θυματα του Ολοκαυτώματος ενώ δεσμεύτηκε να οργανώσει για τους οπαδούς της ομάδας εκπαιδευτική εκδρομή στο Άουσβιτς.  (BBC)