Έκλεισε ο καταυλισμός προσφύγων στη Σούδα-Κραυγή από 19 οργανώσεις

Έκλεισε ο καταυλισμός της Σούδας στη Χίο, δυο περίπου χρόνια από τη λειτουργία του. Οι τελευταίοι 56 πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο που διέμεναν στην τελευταία μεγάλη σκηνή του καταυλισμού, αποχώρησαν είτε για να μείνουν σε διαμερίσματα είτε στο υπερπλήρες Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής της ΒΙΑΛ.
Σήμερα, συνεργεία του Δήμου Χίου αποξήλωσαν την τελευταία σκηνή, η οποία το Σαββατοκύριακο είχε εκκενωθεί και από τους τελευταίους 50 διαμένοντες σε αυτήν.
Ας σημειωθεί, ότι ο καταυλισμός αυτός έφτασε, στα τέλη του 2015, να φιλοξενεί και 2.000 άτομα, κάτω από δύσκολες συνθήκες. (Η Αυγή)

Την ίδια στιγμή, ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έστειλαν 19 οργανώσεις (LIFO) για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ζητώντας να μπει τέλος στη λεγόμενη “πολιτική περιορισμού” των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για να το ελαφρύνουμε λίγο. Απίστευτο και όμως αληθινό. Η κυβέρνηση προτείνει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για τη θέση του επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ύστερα από τη λήξη της θητείας του Λετονού Νιλς Μουίζνιεκς το 2018. (Εφ.Συν)