Διορία μέχρι την Πέμπτη στον Πουτζντεμόν

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της εάν ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια για απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία. “Ο κ. Πουτζντεμόν έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει ναι ή όχι στην κήρυξη της ανεξαρτησίας”, είπε η Σάενθ ντε Σανταμαρία. (Το Βήμα)

Tο τηλεοπτικό δίκτυο TV3, επικαλούμενο πηγές της καταλανικής κυβέρνησης, μετέδωσε πως, σε αντίθεση με τα όσα έχει ζητήσει η Μαδρίτη, οι Καταλανοί δεν προτίθενται να κάνουν ξεκάθαρο αν έχουν κηρύξει την ανεξαρτησία τους ή όχι, την ερχόμενη Πέμπτη. (Reuters)

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας αλλά τελικώς και με απόφαση δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικού όρους. (Ναυτεμπορική)