Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Η είδηση
Ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί του ΝΣ ια τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Η κυβέρνηση νωρίς το απόγευμα κατέθεσε νομοτεχνική αλλαγή στη διάταξη που δείχνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου στα 15 έτη. Η αλλαγή αφορά τη σύνθεση της επιτροπής που θα γνωμοδοτεί για τους ανηλίκους.
Οι ΑΝΕΛ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο για τα 15 έτη ενώ η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε άλλη, δική της, πρόταση νόμου.

Το σχόλιο
Στην έκδοση της 20ης Σεπτεμβρίου είχαμε υποστηρίξει ότι τα δικαιώματα είναι ένας “προοδευτικός φερεντζές”και η αντιπολίτευσης ορθώς είχε ανακοινώσει αρχικά ότι δεν θα ψηφίζει κανένα ΝΣ που δεν θα είχε τη στήριξη όλων των βουλευτών και των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει ένα δικό της νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου δηλώνει ότι επέλεξε να μπει στην ουσία του θέματος. Κι εκεί η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς απέτυχε οικτρά αποκλείοντας του ανηλίκους από το δικαίωμα αυτό και θέτοντας τα 18 έτη ως όριο άσκησης του δικαιώματος.
Οι ανήλικοι ίσως είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νομική προστασία και η άρνηση σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις συνιστά μια απάνθρωπη βαρβαρότητα που διαιωνίζει το βάσανο αυτών των ανθρώπων.
Από αυτή την τακτική δεν έχασε η Νέα Δημοκρατία. Έχασε μόνον ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Λυπούμαστε πολύ.

O παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας εξηγεί με απλά λόγια το φαινόμενο της διαταραχής ταυτότητας φύλου.

“Επί του πιεστηρίου”
Η κυβέρνηση κατέθεσε νέα τροπολογία που ικανοποιεί τους ΑΝΕΛ για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, το αίτημα θα εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας. (In.gr)