Στάση εργασίας τη Δευτέρα σε Μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Στάση εργασίας, με προοπτική κλιμάκωσης, προγραμματίζουν για τη Δευτέρα 12.00 με 15.00 οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς ζητώντας από τον υπουργό Υποδομών να ανακαλέσει τις “άθλιες απειλές” του. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχει δώσει εντολή να παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερωτηματικό της απόλυσης και στη Δικαιοσύνη όποιος υπάλληλος αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτήριο ή κάρτας.
Οι εργαζόμενοι θέτουν 5 ζητήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που υποστηρίζουν ότι θα γίνουν αιτία ταλαιπωρίας.

  • Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για την αντικατάσταση στο τέλος του μηνός εκατοντάδων χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές στα 15 σημεία πώλησης.
  • Δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια Υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου (ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ)
  • Δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της απλής διαδρομής. Έτσι, οι επιβάτες θα είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν ημερήσιο εισιτήριο, που κοστίζει πολύ ακριβότερα.
  • Δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.
  • Δεν έχει τοποθετηθεί  σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια. (Τα Νέα)

    Ο ΟΑΣΑ από την πλευρά του και με ανακοίνωσή του απαντά πως το σύστημα έκδοσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών εισιτηρίων είναι απολύτως λειτουργικό ενώ έχει δημιουργήσει και τον ιστότοπο Athena Card με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

 

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Κώστας Καραμανλής, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Οι εσωτερικές κόντρες του Υπουργείου με τους συνδικαλιστικούς φορείς δεν απασχολούν το επιβατικό κοινό. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η εύκολη και γρήγορη προμήθεια εισιτηρίου και η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολλών για χάρη των λίγων”.