Νομική αναγνώριση Ταυτότητας φύλου: Επιτίθεται η Εκκλησία

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απευθύνει “ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το νομοσχέδιο”  υποστηρίζοντας ότι αυτό “προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας”.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους από την πλευρά της, σε επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης και όλους τους βουλευτές, διερωτάται αν είναι δυνατόν να “καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού”. Ζητάει επίσης την απόσυρση του νομοσχεδίου ή τη δυνατότητα να αποφασίσει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος.

Καμίνης στηρίζει Ραγκούση
Στο πλευρό του Γιάννη Ραγκούση, αντιπάλου του στην κούρσα για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τάχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης με αφορμή την επίθεση μέσω εξώδικου που δέχεται ο πρώην υπουργός από την Εκκλησία της Ελλάδος για όσα είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus για την ανάγκη η Εκκλησία να σταθεί ανοιχτά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και να σταματήσει να υποχρεώνει ομοφυλόφιλους Μητροπολίτες που γνωρίζει ο ίδιος να κρύβουν την ταυτότητά τους. Γράφει, λοιπόν ο Γιώργος Καμίνης, μεταξύ άλλων,  σε ανάρτηση του “Η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής”.

Στο θέμα παρενέβη μέσω τουίτερ και ο Σταύρος Θεοδωράκης
“Οι Μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους. Και σε κάθε περίπτωση η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει”.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου
“Οι προσπάθειες της εκκλησιαστικής ηγεσίας να παρέμβει με τρόπο που να θέτει σε αμφισβήτηση θέματα ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, όσο και της διακυβέρνησης, προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Κατά συνέπεια, καλούμε την Ιερά Σύνοδο να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά την επαπειλούμενη δίωξη εναντίον του Γιάννη Ραγκούση”.