Κομισιόν: Άμυνα απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Η Κομισιόν οργανώνει αντεπίθεση στο αντιεμβολιαστικό κίνημα ενισχύοντας οικονομικά τις υποδομές εμβολιασμών αλλά και τις δράσεις των ΜΚΟ που προωθούν τους εμβολιασμούς με την καθιέρωση ειδικού βραβείου. Αυτά ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Υγεία του Gastein.

Στη συνέντευξη τύπου που έκλεισε το Φόρουμ του Gastein, ο Βιτένις Αντριουκάιτις ανακοίνωσε και τον κατάλογο των 10 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο ΜΚΟ στην Υγεία.

Μεταξύ των ΜΚΟ είναι και το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO).

Το CLEO ιδρύθηκε το 2011 υπό την αιγίδα της Α’ και Β Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Το όραμα του CLEO ήταν η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία με έμφαση στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων και στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Διεύρυνε, ωστόσο, τη δράση του και σε άλλους τομείς έρευνας και προαγωγής της υγείας, όπως: στην επιτήρηση και πρόληψη των πιο συχνών νοσοκομειακών λοιμώξεων, στην επιτήρηση και βελτίωση της συμμόρφωσης με επιλεγμένες πρακτικές πρόληψης και στην επιτήρηση της χρήσης των αντιβιοτικών.

Οι πληροφορίες είναι από το ρεπορτάζ του Γιώργου Σακκά για τη Ναυτεμπορική.