Κεντροαριστερά: Την Παρασκευή τα σπουδαία

Το όνομα της εταιρείας και το κόστος της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών κέντρων, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, το ενδεχόμενο της δυνατότητας εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και το ποιοι, τελικώς, θα έχουν δικαίωμα ψήφου είναι οι τέσσερις ερωτήσεις στις οποίες θα απαντήσει η επιτροπή Αλιβιζάτου κατά τη συνεδρίασή το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Χθες, σε επιστολή που έστειλε στους υποψηφίους ο κ.Αλιβιζάτους τους ενημέρωσε ότι περιμένει τις έγγραφες απαντήσεις των εταιρειών στις οποίες απευθύνθηκε διευκρινίζοντας ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει απευθύνει ερώτημα για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. (Ναυτεμπορική)

Στο μεταξύ, έχουν στηθεί κανονικά χαρακώματα γύρω από το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Με βίντεο από τις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους υποψηφίους να πάρουν καθαρή θέση όσο αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ανέφερε ότι “Κάποιοι μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς.”. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα λέει ότι η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει. Για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας λένε ότι “υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει”. (Καθημερινή)