Νέες συζητήσεις μεταξύ Λονδίνου και Uber

Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Μεταφορών του Λονδίνου να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας Uber στο Λονδίνο προκάλεσε σάλο και προανήγγειλε μια μεγάλη μάχη τόσο σε νομικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού το Λονδίνο είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την εταιρεία.  Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, φρέσκος, ενός μηνός μόλις στην καρέκλα, με επιστολή του ζήτησε συγγνώμη για τα “λάθη που έκανε η εταιρεία του”. Δήλωσε ακόμα ότι ναι μεν η εταιρεία του θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Δήμου του Λονδίνου να μην ανανεώσει την άδεια της εταιρείας, παραδέχθηκε όμως ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε η Uber “πρέπει να αλλάξουν”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, δήλωσε ικανοποιημένος για τη “συγγνώμη{  του Χοσροβσάχι, και ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία των μεταφορών του Λονδίνου να επαναδιαπραγματευθεί με τον επικεφαλής της Uber. (The Guardian)

Στο μεταξύ, οι δημόσιες σχέσεις της εταιρείας δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια. Σε δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, 9 στους 10 οδηγούς που απασχολούνται στο Λονδίνο εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με την εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι η Uber δεν αντιμετωπίζει μόνο σοβαρές και βάσιμες κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα της ασφάλειας των πελατών αλλά δίνει και τη μάχη στο επίπεδο της εργατικής νομοθεσίας. Εν προκειμένω, στο Λονδίνο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο οι οδηγοί που εγγράφονται στην υπηρεσία/πλατφόρμα να θεωρούνται εργάτες και όχι αυτοαπασχολούμενοι.

Η μάχη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα την παρακολουθούμε. (Business Insider)