Σε μία παράγραφο

Πολιτική ένταση αλλά μετά από καιρό με λόγο σοβαρό.

Λίγο η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην ψηφίσουν ξανά σχέδιο νόμου που οι ΑΝΕΛ θα αρνηθούν, λίγο το σφυροκόπημα που υπέστη σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο πολιτικός υπεύθυνος της καταστροφής στον Σαρωνικό, όλα τα political junkies (που λένε και οι Αμερικανοί, για να σατιρίσουν τους εθισμένους με την πολιτική) είδαμε με ικανοποίηση το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στα σοβαρά.
Τα ευτράπελα που αποκαλύπτουν την έκταση της ανομίας στη διακίνηση πετρελαίου στον Σαρωνικό συνεχίστηκαν και σήμερα.
Η δήλωση Βίζερ ότι η Ελλάδα θα μείνει υπό εποπτεία για αρκετά χρόνια φάνηκε σε κάποιους σαν βόμβα. Ο Θανάσης Παναγόπουλος όμως έκανε μία μικρή έρευνα και ανακάλυψε ότι αυτά θα έπρεπε να είναι ήδη γνωστά.
Στο Μεξικό, στην τραγική επέτειο του σεισμού του 1985, οπότε σκοτώθηκαν 15.000 άτομα, σημειώθηκε άλλος ένας, ισχυρότατος. Οι νεκροί μέχρι τώρα είναι δεκάδες.
Μυρίζει μπαρούτι στην Καταλωνία.
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο. Δεν μας αρέσουν τα ευφυολογήματα, και δη όσα έχουν αναφορές στα σκυλάδικα, αλλά εδώ κάπως ταιριάζει γιατί πρόκειται για γραφεία σοσιαλιστικού κόμματος. Της Γαλλίας βέβαια.
Σήμερα ο Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο των διεργασιών στην Κεντροαριστερά, ανακοίνωσε το πολιτικό του σχέδιο για τον νέο φορέα αλλά και για την Ελλάδα.

Τον τίτλο στο αποψινό FACT μάς τον έδωσε το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τα δύο χρόνια από την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Δεν το σχολιάσαμε στο σώμα του δελτίου γιατί αποφεύγουμε την αντιπολίτευση. Πάντως, διαβάσαμε την ανακοίνωση χαμογελώντας.

Χρόνος ανάγνωσης δελτίου: 10 λεπτά.

Το αποψινό FACT επιμελήθηκε ο Θανάσης Παναγόπουλος με τη βοήθεια της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, ενώ το φρόντισε γλωσσικά ο Γιώργος Κορδομενίδης.

Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε!