Πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό

Ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, κλιμάκιο αξιωματούχων λιμενικών από το Ρότερνταμ πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στις περιοχές που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα.
Για την  Α’ πλαζ Αλίμου ανέφεραν ότι “έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και σε τέσσερις ημέρες θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της”. Είπαν επίσης ότι, εάν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα, αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός της ημέρας. (Protagon)

Για να καταλάβουμε όμως την κατάσταση που επικρατεί στον Σαρωνικό αρκεί να καταγράψουμε και είδηση που πρέπει να κρατήσετε από την σημερινή ημέρα: σύμφωνα με ρεπορτάζ, σήμερα Τρίτη έληξαν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και του πλοίου που μαζεύει τα καύσιμα από το ναυάγιο. Αυτό σημαίνει ότι το πλοίο θα πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί, προκειμένου να συνεχιστεί η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων.

+Το Υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε νέο ενημερωτικό δελτίο για την κατάσταση που επικρατεί στις ακτές και στις θάλασσες που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. Τη διαβάζετε εδώ.