Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Σκηνή τραγωδίας για την περιοχή, μια από τις ομορφότερες στη χώρα, τους κατοίκους της και τους πολίτες της Αττικής που μ’ενα εισιτήριο λεωφορείου ή τραμ μπορούσαν να χαίρονται τη θάλασσα της Αθήνας. Αυτός είναι ο Σαρωνικός σήμερα.

Πώς είναι τα πράγματα σήμερα
Η ακτή στη Φρεαττύδα και ο Όρμος της Αφροδίτης καθαρίστηκαν, το πλοίο “Αγ.Ζώνη ΙΙ” σφραγίστηκε και τις επόμενες 20 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει τοποθετήσει κορδέλες κατά μήκος της παραλίας και ταμπέλες για να ενημερώσει τους δημότες να μη προσέρχονται για κολύμβηση για λόγους δημόσιας υγείας έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Για την αντιμετώπιση της ρύπανσης ενεργοποιήθηκε μόλις χθες το αντιρρυπαντικό σκάφος AKTAIA OSRV με εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων. Το πλοίο είναι ναυλωμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα “EMSA”.

Τί λένε οι ειδικοί
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το κύριο ζήτημα μακροπρόθεσμα θα είναι οι ποσότητες που θα καταλήξουν στον πυθμένα και οι οποίες δύσκολα μπορούν να συλλεγούν. Πάντως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία τους για την ικανότητα της πολιτείας να διαχειριστεί ένα σημαντικότερο ατύχημα πετρελαϊκής ρύπανσης. (Καθημερινή)

+ Χωρίς κανένα πιστοποιητικό αξιοπλοΐας πραγματοποιούσε δρομολόγια το δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ” σύμφωνα με τον Ελληνικό Νηογνώμονα. (Το Βήμα)

Οι Δήμοι
Δικαστικά θα κινηθούν οι δήμοι Πειραιά και Γλυφάδας για την πετρελαιοκηλίδα. (In.gr)

Τσίρκο με το θέμα της παραίτησης του αρμόδιου Υπουργού
Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση στο συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ζητάει παραίτηση του Κουρουμπλή.
Η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας είναι ότι θα φέρει το θέμα την άλλη εβδομάδα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για την “άμεση και πρωτοφανή κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών” προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.
Αναφορικά με το εάν έχει υποβάλει την παραίτησή του ο κ. Κουρουμπλής αρχικά είπε ότι “η παραίτησή μου πάντοτε είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού”. Αργότερα, σε διευκρινιστική δήλωση, τόνισε πως “ήταν ένα λογοπαίγνιο”.

Η Αντιπολίτευση.
Εαν και ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα περιβάλλοντος μας έκαναν εντυπωση οι δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο Σαρωνικό.
“Χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει, επιτέλους, να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου καθαρές παραλίες και, δυστυχώς, μια μέρα μόνο ανικανότητας, για να γίνει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά.
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες. Και υπάρχουν, επίσης, μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν:
Ποιος έκρινε ότι το καράβι αυτό ήταν αξιόπλοο;
Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας;
Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί;
Κινητοποιήθηκαν – ναι ή όχι – όλα τα σκάφη του Λιμενικού;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία και πρέπει να απαντηθούν. Και υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν. Και το ελάχιστο το οποίο μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, είναι να αποδεχθεί – σήμερα κιόλας -την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή”. (nd.gr)

Ακόμα, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο τούιτερ υπέβαλε κάποια ερωτήματα σχετικά με το πώς και σε ποια έκταση αξιοποιήθηκαν τα μέσα που προσφέρει η ΕΕ σ’αυτές τις περιπτώσεις.
“1ο ερωτημα: Ποτε ζητήθηκε η συμβολή του Ευρωπαικου Οργανισμού Θαλάσσιας Ασφαλείας για να ερθει ειδικό πλοίο: Πόσος χρόνος χάθηκε;” (Twitter)
2ο ερωτημα: Ποτε αξιοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία CleanSeaNet για την παρακολούθηση της πετρελαιοκηλίδας; (Twitter)
3o ερωτημα: Ζητήθηκε τεχνική βοηθεια απο το δίκτυο MAR-ICE για την απορρύπανσης ” (Twitter)

Οι πλοιοκτήτες

Η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενοπλοίου δήλωσε ότι η απώλεια του πλοίου είναι τραγική και αναπάντεχη για την εταιρεία, η οποία όμως δεν γνωρίζει τις αιτίες του ναυαγίου.
Από τη πλευρά των πλοιοκτητών ο κ. Μιχάλης Σπανόπουλος δήλωσε ότι στην περιοχή του ναυαγίου επιχειρούν πέντε ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη. Είπε ότι το έργο είναι πάρα πολύ μεγάλο και ήδη η εταιρεία έχει αναθέσει υπεργολαβικά επιχειρήσεις σε έξι άλλες εταιρείες.

 

 

h