Επενδύσεις-Αποκρατικοποιήσεις.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στην Κέρκυρα “έπεσαν οι υπογραφές” και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση αντί 45 εκατ. ευρώ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A.
Για να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση, πριν από λίγες ημέρες είχαμε τη διαγραφή χρέους 692 εκατ. ευρώ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, χρήματα που είχαν χαρακτηριστεί ως κρατικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (Ναυτεμπορική)
Η Νέα Δημοκρατία αλλά και το Ποτάμι θυμήθηκαν πως ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης είχε καταγγείλλει ως “ξεπούλημα” το ενδεχόμενο να πωληθεί η συγκεκριμένη εταιρεία για 300.000.000Ε κάτι που το ΤΑΙΠΕΔ διαψεύδει λέγοντας πως ποτέ δεν κατατέθηκε τέτοια πρόταση τα προηγούμενα χρόνια. (Protagon)

Στη Κέρκυρα έγινε και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι. Για την αγορά ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Ferrovie Dello Stato δήλωσαν ότι η ιταλική εταιρεία έχει την πρόθεση να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Ξεκινάει η διαδικασία διαιτησίας με την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”.
Την έναρξη της διαιτησίας με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για την άδεια λειτουργίας του ορυχείου στις Σκουριές ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ τα αιτήματα από την πλευρά του Δημοσίου δεν περιλαμβάνουν καμία περιβαλλοντική υποχρέωση και μένει να γίνει γνωστό το εάν η εταιρεία αποδεχθεί τη συγκεκριμένη πρόσκληση ή θα προχωρήσει σε υποβολή αγωγών αποζημιώσεων καθώς θα κρίνει πως είναι μία χρονοβόρος διαδικασία η οποία πηγαίνει χρονικά πίσω το επενδυτικό της σχέδιο.