Υπόθεση “Ελληνικός Χρυσός”

Εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας, σε συνέχεια των δεσμεύσεων του υπουργού Γιώργου Σταθάκη για ολοκλήρωση κατά 100% της αδειοδότησης μέσα στην εβδομάδα.
Θυμίζουμε ότι για την άδεια στο μεταλλείο στις Σκουριές η κυβέρνηση έχει προσφύγει στη διαιτησία και το θέμα εκκρεμεί.
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πήρε τις άδειες για το μεταλλείο στην Ολυμπιάδα και χαιρέτισε το γεγονός αλλά θύμισε σε έντονο ύφος τις εκκρεμότητες. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να μπει σε διαδικασία διαλόγου κρατώντας τους δικηγόρους μακριά από την υπόθεση.

Το μεσημέρι και μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας κάλεσε τους επενδυτές να έχουν εμπιστοσύνη στον κ.Σταθάκη. (ΣΚΑΙ)
Το πληκτρολογήσαμε χαμογελώντας.
Συμφωνούμε πάντως με την άποψη ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να στέλνουν τελεσίγραφα σε εκλεγμένη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε πως το θέμα της Eldorado θα συζητηθεί και στο αυριανό Eurogroup στο Ταλίν ώστε να εκτιμηθεί ο τρόπος που δεν θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.
Σχόλιο: Έχουμε κάπως κουραστεί από τις βολές στον αέρα και το απειλητικό ύφος των ανώνυμων/επώνυμων αξιωματούχων της Κομισιόν που καταλήγουν πάντα σε πλήρη στήριξη των χειρισμών της κυβέρνησης.

Το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία εισέβαλλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και αντιμετωπίστηκαν με τον τρόπο που έπρεπε, κατά τη γνώμη μας. Οπότε δεν καταλαβαίνουμε επακριβώς τη δήλωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που επικρίνει την κυβέρνηση που δεν επέδειξε την ανοχή που (όντως) επιδεικνύει στην περίπτωση του Ρουβίκωνα.