Ξεκινάει η 3η αξιολόγηση

Μόνο χιουμοριστικά μπορούμε να εκλάβουμε τη δήλωση που έκανε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί χθες, παραμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την 3η αξιολόγηση του μνημονίου Συριζανελ. “Σκάνδαλο για τη δημοκρατία το ελληνικό πρόγραμμα”, δήλωσε σε οικονομικό φόρουμ στο Κόμο της Ιταλίας.
Κατά την ταπεινή μας άποψη πιο σκανδαλώδες είναι να ανακοινώνεται ότι ο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας επισκέπτεται μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα, εν προκειμένω τη δική μας ως συνοδός επιχειρηματιών που ταξιδεύουν για να ψωνίσουν.
Η Κομισιόν πάντως σήμερα κράτησε αποστάσεις από τη δήλωση αυτή.
Τί να περιμένουμε από την 3η αξιολόγηση.
Απόψε συνεδριάζει το EuroWorkingGroup παρουσία του Γιώργου Χουλιαράκη όπου και θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του προγράμματος μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του σελίδα στο facebook ο Γιάννης Παπαγεωργίου δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά απόψε.
Η διαπραγμάτευσης αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις γερμανικές εκλογές. Η σύνδεση της διαπραγμάτευσης με τις εκλογές ορίζει αμέσως-αμέσως και το πρόβλημα. Όσες φορές η χώρα δεν έδειξε σπουδή να κλείσει η αξιολόγηση μόνο ενεπλάκη στα ευρωπαϊκά politics φορτώθηκε 2-3 δισεκατομμύρια επιπλέον μέτρα.
Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, να μην έχουμε το τρις εξαμαρτείν αν και δεν βλέπουμε πώς θα το αποφύγουμε.