Εκλογές στην Κεντροαριστερα: Ηλεκτρονικά βάσανα

Θύελλα στους κόλπους της Κεντροαριστεράς το Σαββατοκύριακο το οποίο συνέπεσε ημερολογιακά με την ιστορική επέτειο της Διακύρηξης της 3ης του Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
Το άρθρο του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα “Documento” με το οποίο επιχείρησε να οικειοποιηθεί την πολιτική κληρονομία της 1ης παπανδρεϊκής περιόδου προκάλεσε μάλλον θυμηδία όχι τόσο για το περιεχόμενο αυτό καθ’αυτό όσο για την απόπειρα οικειοποίησης της κληρονομιας της Μεταπολίτευσης από κάποιον που την κατήγγειλε με συνέπεια και συστηματικά.
Εμείς, “της επικοινωνίας”, να επισημάνουμε την επιθυμία του κειμενογράφου να δείξει ότι ο συντάκτης του άρθρου ήταν άλλος από τον Πρωθυπουργό. Εντελώς αντιεπαγγελματικό!
Από το μέτωπο της “ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς” σχολιάστηκαν, εξίσου ειρωνικά, οι προσπάθειες όλων των υποψηφίων να εκθειάσουν το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του. Τουλάχιστοι εκείνοι ήταν πιο συνεπείς.
Επί της ουσίας.
Φαίνεται πως το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι αρκετά σημαντικό “αγκάθι” στη διαδικασία.
Σήμερα διαβάζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό στη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυστηρή προϋπόθεση να έχει προηγηθεί αυτοπρόσωπη παρουσία, σε προγενέστερο χρόνο, κάθε πολίτη που επιθυμεί να ψηφίσει ηλεκτρονικά προκειμένου να παραλάβει ένα κωδικό. Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρέπει να αναλάβει μία εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου, για την οποία εκφράζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα βρει τις βέλτιστες λύσεις.