Μόλις 0,8% η αύξηση του ΑΕΠ και άλλες ειδήσεις

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η απόφαση για την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. (Ναυτεμπορική)

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε όρους όγκου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση. Μόλις προχθές ο Πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει τον πήχη στο 2% για ολόκληρο το έτος. Δεν βλέπουμε πώς θα βγουν αυτά τα νούμερα, τελικά. (ΣΚΑΙ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε κι εκείνος με τη σειρά του την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σήμερα η Επιτροπή Αλιβιζάτου ανακοίνωσε και τους όρους διεξαγωγής των εκλογών. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγουν στις 8 Σεπτεμβρίου και δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.000 ευρώ και να υποβάλει το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης. Οι υπογραφές θα πρέπει να προέρχονται από πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, που να κατοικούν σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά περιφέρεια.Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας το πολύ έναν σταυρό προτίμησης.
Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι πολίτες θα καταβάλλουν εισφορά 4 ευρώ.

Τέλος από Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης. Επιστρέφουμε στο γνωστό μενού της αέναης διαπραγμάτευσης.