Κατελήφθη η Ράκα στη Συρία και άλλες ειδήσεις

ΗΠΑ. Κλιμακώνεται ο διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας με το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο.  Την απόφαση την ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντηπάρτμεντ και ήρθε ως απάντηση στη δραστική μείωση της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Ρωσία μετά από σχετική απόφαση του Κρεμλίνου. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ δήλωσε τη λύπη του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης που φυσικά αναμένται να επηρρεάσει τους πολίτες και των δύο χωρών και προανήγγειλε ότι η απάντηση θα είναι σκληρή. (Καθημερινή/Reuters)

Συρία. Ολοκληρώθηκε η κατάληψη της παλιάς πόλης της “πρωτεύουσας” του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα, στη βόρεια Συρία, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Οι ΣΔΔ, οι οποίες αποτελούνται από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και ορισμένες οργανώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που έχουν ενωθεί μαζί τους, στηρίζονται στον αέρα και στον έδαφος από τις δυνάμεις της διεθνούς υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας ενάντια στο ISIS.(Ναυτεμπορική)

Γερμανία. Την Κυριακή τηλεμαχία μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa, περίπου οι μισοί από τους 61,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους σκοπεύουν να παρακολουθήσουν την τηλεμαχία της Κυριακής. (Καθημερινή)