Τρύπα στα έσοδα

Οικονομία. Απόκλιση 338 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, καταγράφηκε στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, καθώς μόνο τον Ιούλιο, δηλαδή τον μήνα καταβολής της πρώτης δόσης, η απόκλιση έφτασε στα 215 εκατ. ευρώ, γράφει σήμερα η “Ναυτεμπορική”. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος, υστέρηση καταγράφεται και στον ΦΠΑ, αλλά και στα έσοδα από καπνικά προϊόντα.
Η Αντιπολίτευση με αφορμή τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επισημαίνει αφενός το προφανές δηλαδή τη φορολογική κόπωση αφετέρου υπογραμμίζει πως “στο σκέλος των δαπανών, η Κυβέρνηση επιβάλλει “αυστηρή δίαιτα” σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι η κοινωνική προστασία, οι δαπάνες περίθαλψης και οι επιχορηγήσεις των νοσοκομείων. Οι πομφόλυγες για δήθεν κοινωνική ευαισθησία έχουν “πάει προ πολλού περίπατο”. (Νέα Δημοκρατία)

Κοινωνία. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, εξέδωσε δελτίο τύπου με συμβουλές για τους φοιτητές και τους γονείς τους που αναζητούν κατοικία σε άλλη πόλη.
Κάποια στατιστικά στοιχεία και συμπεράσματα για τις βάσεις εισαγωγής εδώ.

Πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τα τροχαία ατυχήματα μετά την παρέμβασή του για το θέμα προ ημερών στο facebook. Συγκαλεί σύσκεψη για την οδική ασφάλεια στη Βόρεια Κρήτη καθώς και τις υποδομές του βόρειου άξονα του νησιού. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι και  επιχειρηματίες του νησιού, εθελοντικές ομάδες διάσωσης και πρόληψης, αθλητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στη σύσκεψη θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τις προτάσεις αυτές τις είχε αξιολογήσει για το FACT ο Μανώλης Ανδριωτάκης ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με το θέμα. Διαβάστε τί είχε γράψει τότε.

Καλά στην υγεία του είναι ο Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης μετά την επείγουσα εισαγωγή του στην Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.