Ολική έκλειψη γεγονότων (και) από τον Τραμπ και άλλες ειδήσεις

Χρήση καπνογόνων έκανε η αστυνομία στις ΗΠΑ για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών πριν από ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Αριζόνας κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.
Στην ομιλία του, ο αμερικανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Βόρειος Κορέα έχει υπαναχωρήσει από τις απειλές της εξαιτίας της σθεναρής του στάσης (μέσω τουίτερ) του Κιμ Γιουνγκ Ουν. Ακόμα δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα ΜΜΕ για τον τρόπο που κατέγραψαν τις δηλώσεις του για τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ. Ισχυρίστηκε ότι αποσιώπησαν όσα συμφιλιωτικά έγραψε μετά τις αντιδράσεις στα αρχικά του τουίτ, κάτι που βέβαια δεν αληθεύει. (Reuters)

Στην Ισπανία, σύμφωνα με δικαστική πηγή, επίθεση πολύ μεγαλύτερης κλίμακας με τη χρήση εκρηκτικών εναντίον “μνημείων” προετοίμαζε ο τζιχαντιστικός πυρήνας που κατηγορείται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλονία, όπως παραδέχθηκε ένα μέλος της. (Ναυτεμπορική)

Μέλη του συντηρητικού θρησκευτικού ιδρύματος Ερμπακάν πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα με αίτημα την απομάκρυνση του αγάλματος του αρχαίου Ελληνα κυνικού φιλοσόφου Διογένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. Τα μέλη του ιδρύματος δηλώνουν πως ο λογος που επιθυμούν την απομάκρυνση του αγάλματος είναι γιατί συμβάλλει στη διάχυση της “ελληνικής ιδεολογίας” στην πόλη. (Καθημερινή).

Η δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα το Λουξεμβούργο, θα πάψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξοδό του από την Ε.Ε., δήλωσε σήμερα η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Αυτή η είδηση έχει πολλαπλό ενδιαφέρον. Είναι βέβαιο ότι θα διαβάσουμε κάτι σχετικό από τον Θύμιο Τζάλλα στην ανασκόπηση της Παρασκευής. (Ναυτεμπορική)