Μεταρρυθμίσεις για την Ευρώπη από την Αθήνα;

Είναι από τις μέρες που η εσωτερική επικαιρότητα θυμίζει ταλάντωση εκκρεμούς. Από τη μία οι υψιπετείς προσδοκίες της επίσκεψης Μακρόν, το πρακτορείο Reuters (αχέμ…) θέλει να εξαγγέλει από την Αθήνα την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε. από την άλλη η πραγματικότητα της οικονομίας.
E-mail θα λάβουν από την εφορία όσοι δεν πλήρωσαν την α’δόση σύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ και θα κληθούν να τακτοποιήσουν την… εκκρεμότητα εντός 15 ημερών. Ξινές θα βγουν οι διακοπές σε 761.000 φορολογούμενους.
Όμως οι φόροι είναι η μία πλευρά του δράματος. Το χειρότερο είναι ότι το δικό μας κράτος δεν μεταρρυθμίζεται με τίποτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ρούλας Σαλούρου στην Καθημερινή επτά χρόνια με μνημόνια, περικοπές στις συντάξεις και το ασφαλιστικό υπό κατάρρευση, υπάρχουν ακόμα παράθυρα στη συνταξιοδότηση πριν τα 60 έτη. Το βρίσκουμε τραγικό.
Στα θετικά η είδηση/πληροφορία που καταγράφει ο Γιάννης Παπαδογιάννης πάλι στην Καθημερινή για επικείμενη (εντός του 2017) έξοδος των τραπεζών στις αγορές μέσω ομολογιακών εκδόσεων. Στην πρόθεση αυτή συνέβαλε η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch.
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην πραγματικό οικονομία, το πολιτικό ρεπορτάζ είναι ένα παράλληλο σύμπαν από μόνο του. Μετρήσαμε πάνω από 15 ειδήσεις που είχαν ως θέμα τον κομμουνισμό και τον αντικομμουνισμό. Φυσικά δεν θεωρούμε ότι αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά και άξια να τα κρατήσετε από τη σημερινή ημέρα.