Ελλάδα: Κατασχέσεις, αξιολόγηση, οικογενειοκρατία

Κι ενώ τα πολιτικά κόμματα ξιφουλκούν για τη θρησκεία του ελληνικού έθνους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εκδίδει, εν μέσω θέρους, τον επικαιροποιημένο οδηγό ερωτήσεων/απαντήσεων για φορολογικά θέματα.

Διαβάστε τί ισχύει για τις κατασχέσεις λόγω χρεών προς το Δημόσιο (Καθημερινή).

Η καθόλική και απόλυτη αποτυχία της ολοκλήρωσης της αξιόλογησης είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που παίρνει και άλλες διαστάσεις όταν η κυβέρνηση στελεχώνει τις διοικήσεις των οργανισμών του Δημοσίου με συγγενείς πρώτου βαθμού των Υπουργών της.  Υπέρ της εφαρμογής της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδοκιμάζοντας την άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετάσχουν στην πρόσφατη διαδικασία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση του στο Facebook τόνισε ότι “κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αξιολόγηση”, “ούτε οι πολλοί και πολύ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ούτε και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει”. Διαβάστε την παρέμβασή του που θεωρούμε σημαντική.

Από το μέτωπο της Κεντροαριστεράς τώρα, με σημερινές του δηλώσει στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Άλλωστε σε πρόσφατο άρθρο του είχε δηλώσει ότι διαφωνεί ριζικά με την ίδρυση ενός τέτοιου φορέα.