Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

  • Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας “Τα Νέα” κυκλοφορεί την Πέμπτη, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει η έκδοση του “Βήματος” την ερχόμενη Κυριακή.
    Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αύριο αναμένεται να υπογράψουν τις απολύσεις τους, ενώ η νέα διοίκηση αναμένεται να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές τους, (δύο μηνιάτικα), μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.  Από αύριο κλείνει και το κτήριο του συγκροτήματος. (Ναυτεμπορική)
  • Μετά τη δήλωση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Βόρειος Κορέα θα αντιμετωπίσει “Φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν θα έχει ξαναδεί” η Πιονγκγιάνγκ απάντησε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να χτυπήσει αμερικανικό έδαφος και συγκεκριμένα τη Νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η Washington Post εξηγεί γιατί η Βόρειος Κορέα ανακοίνωσε τον συγκεκριμένο στόχο που δείχνει ασήμαντος.
  • Στην οικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, Πολ Μάναφορτ πραγματοποίησε έφοδο το FBI σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα για την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, οι αρχές είχαν ένταλμα έρευνα στο σπίτι του Μάναφορτ στην Αλεξάντρια, καθώς και απομάκρυνσης εγγράφων και άλλου υλικού.Το FBI εμφανίστηκε στην οικία του Μάναφορτ χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιουλίου, μία ημέρα αφού είχε συναντηθεί οικειοθελώς με την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.
  • Τα αποτελέσματα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στην Κένυα απορρίπτει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ράιλα Οντίνγκα. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, προηγείται ο νυν πρόεδρος, Ουχούρου Κενυάτα. “Είναι πλαστά, είναι ψεύτικα” δήλωσε ο Οντίνγκα, κληθείς να σχολιάσει το πρώτο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Υποστήριξε ακόμα ότι χάκερ παραβίασαν στη διάρκεια της νύκτας τα συστήματα πληροφορικής και τη βάση δεδομένων της εκλογικής επιτροπής της Κένυας με αποτέλεσμα να υπάρχει “μαζική και εκτεταμένη” εκλογική νοθεία που ακυρώνει την ανακοινωθείσα νίκη του απερχόμενου προέδρου Ουχούρου Κενιάτα. Λίγο αργότερα, ο Οντίνγκα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter τη δική του καταμέτρηση των ψήφων, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος έλαβε 8,1 εκατομμύρια ψήφους και ο Κενυάτα 7,2 εκατομμύρια. Μετά την καταγγελία της Αντιπολίτευσης για νοθεία ξέσπασαν ταραχές και σκοτώθηκαν δύο άτομα. (Ναυτεμπορική)
  • Στην προσωπική του αντιδικία με το έντυπο Athens Review of Books ο Νίκος Κοτζιάς εμπλέκει το Υπουργείο των Εξωτερικών και κατ’επέκταση την ελληνική κυβέρνηση επιλέγοντας να απαντήσει σε δημοσίευμα των Financial Times για την υπόθεση με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο των Εξωτερικών. Το δημοσίευμα της εφημερίδας θέτει ζήτημα κατάλυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας μετά την καταδίκη της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση του Νίκου Κοτζιά και το πάγωμα των λογαριασμών της στη συνέχεια σε εφαρμογή της δικαστικής απόφασης. Το δημοσίευμα εμπλέκει και την υπόθεση Γεωργίου. Το ΥΠΕΞ απαντησε ότι πρόκειται για ένα συκοφαντικό δημοσίευμα που “αναπαράγει ψέματα προκειμένου να σπιλωθεί η ελληνική κυβέρνηση”.
  • Πρόεδρος του άρτι κρατικοποιημένου Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνικών Θεσσαλονίκης διορίστηκε ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, κ.Στέλιος Παππάς.