Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

“Συμβολική η επανεισδοχή των προσφύγων” δηλώνει σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι η κυβέρνηση επανενεργοποιεί το Δουβλίνο ΙΙ και θα κάνει δεκτή την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τη Γερμανία. Βρίσκουμε τη δήλωση αυτή απλώς τραγική.

Όλη η χώρα ασχολείται με τη στρατιωτική θητεία που δεν υπηρέτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Απίστευτο αλλά αληθινό, και το ανθολογούμε για να δείξουμε σε όσους βρίσκονται σε διακοπές και δεν ακούνε καθόλου ειδήσεις ότι δεν χάνουν και τίποτα.

Τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχε αφαιρέσει η δημοτική αστυνομία της Αθήνας θα μπορούν να παραλάβουν από την Πέμπτη οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Περισσότερα εδώ.

Απεβίωσε η Αρλέτα. Διαβάστε πώς μίλησε η ίδια για τον εαυτό της στη LIFO, για τη στήλη “Αθηναίοι”.

Φαίνεται πως η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει στην κατασκευή μίνι πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να προσαρμοστούν στους βαλλιστικούς της πυραύλους. Αυτό αποκαλύπτει στρατιωτική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που δημοσίευσε πριν από λίγο η Washington Post.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε “υπερβολική χρήση βίας” στη Βενεζουέλα και κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας ότι ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 46 αντικυβερνητικών διαδηλωτών, καθώς και ότι από τον Απρίλιο έχουν θέσει αυθαίρετα υπό κράτηση 5.000 ανθρώπους, οι 1.000 από τους οποίους παραμένουν κρατούμενοι. (Ναυτεμπορική)

Η Ολλανδία πραγματοποιεί ελέγχους στο κρέας των πουλερικών που προέρχεται από τις μονάδες παραγωγής που έπληξε η υπόθεση των μολυσμένων αβγών, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει παρουσία του εντομοκτόνου fipronil, τοξικής ουσίας που έχει οδηγήσει στην καταστροφή εκατομμυρίων αυγών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Ολλανδικό Γεωργικό Οργανισμό, η πιθανότητα εντοπισμού της τοξικής ουσίας στο κρέας είναι πολύ μικρή, διότι οι συνθήκες εκτροφής των πουλερικών για την παραγωγή κρέατος είναι διαφορετικές από εκείνες των πουλερικών που εκτρέφονται για τα αυγά τους. Στην πρώτη περίπτωση, τα πουλερικά δεν προσβάλλονται από το κόκκινο άκαρι, ώστε να χρειάζεται η χρήση εντομοκτόνων. (ΕΡΤ)

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Ρενό ανοίγει νέα μονάδα της στο Ιράν, όπου σκοπεύει να παραγάγει 150.000 οχήματα ετησίως. (Wall Street Journal)
Αυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις για σήμερα. Το δελτίο επιμελήθηκε η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, με τη συνδρομή του Γιώργου Κορδομενίδη.

Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε!