Οι σημαντικότερες εσωτερικές ειδήσεις

  • Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαίνεται πως ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΣΥ. Η είδηση αιφνιδίασε τους πάντες και ιδίως τους ενδιαφερόμενους στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κωνσταντίνου Ζούλα στην Καθημερινή, μέλη της περίφημης (για όποιον τη θυμάτα) ομάδας των 58, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Βούλγαρης πλησίασαν τον Δήμαρχο και τον έπεισαν ότι πρέπει να προχωρήσει. Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Γιαννακίδη στο Protagon προκειμένου ο Γιώργος Καμινης να προχωρήσει θα πρέπει να ικανοποιούνται τρεις τουλάχιστον προϋποθέσεις.
  • Xαλαρώνουν τα capital controls. Δυνατότητα ανάληψης μετρητών μέχρι 1.800 ευρώ ανα ημερολογιακό μήνα θα έχουν από 1ης Σεπτεμβρίου οι καταθέτες, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Το ποσό μπορεί να αναληφθεί και σωρευτικά. Σήμερα επιτρέπεται ανάληψη ως 840 ευρώ ανά 14 μέρες, δηλαδή 1.680 ανά 28 μέρες. Επίσης, προβλέπονται μια σειρά από διευκολύνσεις για επιχειρήσεις. Διαβάστε και το Q&A που εξέδωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση, το barcode στις εφημερίδες και το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου. Σύμφωνα δε με τον Γ.Γ.Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λ.Κρέτσο η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
  • Με τροπολογία στο ΝΣ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ψηφίστηκε η φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους από υποθέσεις που εκκρεμούν προς καταλογισμό. Την τροπολογία συνυπεγραψαν οι βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) και αφορά σε φορολογική απαλλαγή από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων των Ιερών Μονών το Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού.
  • Προσοχή στην άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.