Οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα

  • “Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη – μέλη, στο πλαίσιο του επόμενου Eurogroup” δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία της Κομισιόν για την έκβαση της υπόθεσης.
  • Εκτός κινδύνου η 29χρονη που τραυματίστηκε αργά χθες το βράδυ από αδέσποτη σφαίρα ενώ καθόταν σε καφετέρια του Κορυδαλλού. Ειδικότερα, στις 23:25, έγινε συμπλοκή μεταξύ αγνώστων έξω από ένα κομμωτήριο, στην οδό Ταξιαρχών και τότε κάποιος πυροβόλησε. Μια σφαίρα βρήκε την άτυχη γυναίκα που ήταν στην καφετέρια.
  • Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό Σχολείο να ορίζονται βάσει κλήρωσης και όχι με κριτήριο την επίδοσή τους στα μαθήματα. Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι με τη ρύθμιση αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας ενώ το Ποτάμι δήλωσε ότι “τελικά η αριστεία είναι ρετσινιά”.
  • Με 149 ψήφους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε επί της αρχής του από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη με αίτημα της ΝΔ, επί της αρχής, επί πέντε άρθρων και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, καταψήφισε το άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο. Υπάρχουν και 7 βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει το Νόμο 4009/2011 και σήμερα το πρωί ψήφισαν την κατάργησή του. Είναι αυτοί.
  • Μία 90χρονη γυναίκα, η οποία έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα, και κατέληξε, είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου για το έτος 2017 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιβεβαίωση της μόλυνσης που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα και το θάνατο της άτυχης γυναίκας (η οποία – ας σημειωθεί – είχε επιβαρυμένη υγεία), έφτασε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατά τις τελευταίες 20 ημέρες.