Ανά τον κόσμο

  • Η εταιρεία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, Smartmatic, η οποία εργάζεται για τις εκλογές που διεξάγονται στη χώρα από το 2004, διαπίστωσε απόκλιση τουλάχιστον 1 εκατ. ψήφων στην συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Την δήλωση την έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο διευθύνων Αντόνιο Μουγκίκα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής του Κογκρέσου της Βενεζουέλας ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα. (Ναυτεμπορική)
  • Η Γερμανία έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ιστορική της μνήμη και κανείς δεν καταφέρνει να ανοίγει θέματα ειδικά προσχηματικά. Έτσι λοιπόν, διαβάζουμε σήμερα πως ο 96χρονος Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως “λογιστής του Άουσβιτς” θα εκτίσει κανονικά την ποινή που του επέβαλε γερμανικό δικαστήριο το 2015 επειδή το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του. Ο Οσκαρ Γκρένινγκ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2015 για συνέργειά του στην αποστολή, την άνοιξη του 1944,300.000 Εβραίων της Ουγγαρίας στους θαλάμους αερίων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς. (Times of Israel)
  • Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ρομά από τους Ναζί. (Liberal)
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικώς τη νομοθετική πράξη με την οποία επιβάλλονται στη Ρωσία νέες κυρώσεις για την φερόμενη ως επέμβασή της στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες και για την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας. Ο ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αμερικανός πρόεδρος δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις όμως δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά δεδομένου ότι οι κυρώσεις πέρασαν με τεράστια πλειοψηφία και από τα δύο σώματα (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία) αφού τυχόν αναπομπή του θέματος πάλι θα περνούσε με μεγάλη πλειοψηφία και θα τον ανάγκαζε, τελικά, να υπογράψει. (In.gr)
  • Ένα χρόνο μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και για δεύτερη φορά η Τουρκία αλλάζει την ηγεσία του στρατού και στα τρία σώματα. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (ΥAS), το οποίο συνεδριάζει κάθε Αύγουστο, συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.Οι αποφάσεις θα υποβληθούν προς έγκριση στον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν. (Ναυτεμπορική)