Σε μία παράγραφο

Η ανεκδιήγητη δήλωση της ημέρας, που έδωσε και τον τίτλο στο αποψινό δελτίο, εκστομίστηκε από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. “Δεν είμαστε βιτσιόζοι να καθόμαστε εδώ και να φέρνουμε τροπολογίες”, είπε απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση. Μάλιστα.
Ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες άδειες. Ένοχος για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης. Επιστολή Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Βουλής για το επεισόδιο με τον “Ρουβίκωνα”.
Αναστέλλουν την 48ωρη απεργία τους οι αρχαιοφύλακες.
Στο υπόλοιπο πλανήτη αναταραχή. Πύραυλο εκτόξευσε η Βόρειος Κορέα, διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα ενόψει των αμφισβητούμενων εκλογών της Κυριακής, πολιτική αστάθεια στην πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου. Παραιτήσεις και στην Ιαπωνία.
Ο Θύμιος Τζάλλας κάνει την ειδησεογραφική καταγραφή της εβδομάδας στη Μεγάλη Βρετανία. Το Brexit “έβαλε στα αίματα” μέχρι και τον Μικ Τζάγκερ.
Ιστορικές στιγμές για την ανθρωπότητα. Η είδηση ότι “διορθώθηκε” DNA εμβρύων από κληρονομική ασθένεια ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ανθρώπινου είδους.
Έλον Μασκ εναντίον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. Εμείς στο FACT είμαστε (κατά πλειοψηφία) γοητευμένοι από τις προοπτικές που ανοίγουν οι εφαρμογές της. Η Βίκη Ελευθεριάδη γράφει σχετικά.
The Politics-Free Zone. Μια ονειρική συνέντευξη της Ζυράννας Ζατέλη- Να αποδεχτούμε τα αρνητικά μας συναισθήματα μάς καλούν οι ψυχολόγοι – Λέγεται Φροζέ, είναι ροζ, συνιστά “οινική ιεροσυλία”, αλλά τελικώς η ζωή είναι μικρή για προσκόλληση σε ορθοδοξίες.
Χρόνος ανάγνωσης δελτίου: 10’ λεπτά.
Το αποψινό δελτίο επιμελήθηκαν οι Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Βίκη Ελευθεριάδου, Γιώργος Κορδομενίδης και Θύμιος Τζάλλας.

Το γράψαμε δε ακούγοντας τον ψηφιακό σταθμό κλασικής μουσικής που έχει στήσει ο παλιός μας φίλος Νάσος Ευσταθιάδης.