Ελλάδα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις

  • Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ δεκτές έγιναν και οι 16 υπουργικές τροπολογίες και μία βουλευτική που είχαν κατατεθεί στο ίδιο νομοθέτημα. Μετά από το Ποτάμι και το ΚΚΕ, σήμερα και η ΝΔ αποχώρησε από την διαδικασία, διαμαρτυρόμενη για τη σωρεία των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ν/Σ. Για κάποιες από αυτές τις τροπολογίες γράψαμε χθες.
  • Στα 35 εκατ. ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ τονίζει επίσης ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.
  • Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Τάσος Μαντέλης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που “απαίτησε” μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΤΕ. (Ναυτεμπορική)
  • Επιστολή (nd.gr), προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους, έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας θεσμικά αδιανόητη την ανοχή, ενώ ζητά να ενημερωθεί εγγράφως “με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα”.