Κόσμος

Εάν και οι Ρεπουμπλικανοί είχαν καταφέρει να επαναφέρουν προς συζήτηση το Obanacare η πρόταση νόμου που αφορούσε την απόσυρση του, απέτυχε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει όταν εννιά γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν. Βρήκαμε ενδιαφέρουσα την κάλυψη του θέματος από το Vox.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι η παλαιστινιακή Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, πρέπει να παραμείνει στον κατάλογο της Ε.Ε. με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Στην απόφασή του αναφέρει πως “δεν θα έπρεπε να έχει αποσύρει τη Χαμάς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις”. Ανατρέπεται έτσι η εν λόγω απόφαση του 2014. (Καθημερινή)

Ο Πρόεδρος Τραμπ σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις επιθέσεις του εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα αλλα και Γερουσιαστών που καταψήφισαν την απόσυρση του Obamacare ανακοίνωσε ότι σκοπεύει ν’απαγορεύσει στα διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φαίνεται πως καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους συνεχίζει την τακτική να εμπλέκεται σε culture wars. Βέβαια, προεκλογικά έλεγε άλλα, υποσχόμενος ότι εκείνος θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ από τη Χίλαρι Κλίντον.

Στην Κύπρο θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος τη Δευτέρα είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και στη συνέχεια αναχώρησε από το νησί.Ο κ. ‘Αιντε αναφέρει ότι θα επιστρέψει στην Κύπρο για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, αφού προηγουμένως ενημερώσει τον γ.γ. του ΟΗΕ.