Ζητούνται μετάνοιες για να συγχωρεθούν

Νέα επεισόδια στη Βαρουφακειάδα με τον μοιραίο ΥΠΟΙΚ να προτρέπει, μέσω δημοσίευσης στο μπλογκ του, τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα για όσα έλεγε το 2014, όταν η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές αλλιώς, εάν δεν το κάνει, πρέπει να σταματήσει να θριαμβολογεί.

Κατά τον κ. Βαρουφάκη, “ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία». «Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!”, καταλήγει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη είπε: “Προσυπογράφουμε την παρότρυνση. Και περιμένουμε να το πράξει και ο ίδιος για την τεράστια βλάβη που και εκείνος, αλλά πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, προκάλεσαν στη χώρα, φορτώνοντας τους πολίτες με ζημιά 100 δις ευρώ, δύο νέα Μνημόνια, μακρά λιτότητα και εξοντωτικούς φόρους. Οι δημόσιες αντεγκλήσεις των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν αθωώνουν κανέναν, ευθύνονται όλοι, από κοινού και εις ολόκληρον”.