Μέση Ανατολή

Ισραήλ- Παλαιστινιακά Εδάφη:  Ένταση στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη μετά την απόφαση του πρώτου να επιβάλλει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο μουσουλμανικό τέμενος του Αλ Ακσά στο Όρος του Ναού. Χθες, ημέρα προσευχής των Μουσουλμάνων ο ισραηλινός στρατός απαγόρευσε την πρόσβαση στο τέμενος όλων των ανδρών κάτω των 50 ετών προκαλώντας την οργή του μουσουλμανικού κόσμου και εκτός Ισραήλ. Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ταραχές κοντά στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ενώ τρεις Ισραηλινοί είναι νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε εβραϊκό οικισμό της Δυτικής Όχθης. Πρόκειται για τη χειρότερη αιματοχυσία τα τελευταία χρόνια. (Reuters)

Με ανακοίνωσή του ο παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπούς Αμπάς δήλωσε πως “παγώνει”τις επαφές με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα μέχρι την άρση των μέτρων ασφαλείας. Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε και ο Γ.Γ. Του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Αίγυπτος: Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 εξτρεμιστές στη χερσόνησο του Σινά στη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας που πραγματοποίησαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού. Το Βόρειο Σινά, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, είναι μια περιοχή την οποία λυμαίνεται το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έχει σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς