ΗΠΑ: Ανασχηματισμοί και μποϋκοτάζ

Η Γερουσιαστής Susan Collins από το Maine, η Γερουσιαστής Lisa Murkowski από την Alaska και η Γερουσιαστής Shelley Moore Capito από  West Virginia είναι οι τρεις γυναίκες που μπλόκαραν την ανατροπή του περίφημου Obama Care με την άρνησή τους να ψηφίσουν την κατάργησή του. Ο λόγος που καταψήφισαν την πρότασή του κόμματός τους είναι επειδή οι Ρεπουμπλικανοί δεν κατέθεσαν κάποιο σχέδιο που θα αντικαθιστούσε τον νόμο Ομπάμα. Τώρα βέβαια και καθώς είναι και γυναίκες υφίστανται το μένος μερίδας των Ρεπουμπλικανών για τη στάση που κράτησαν. (Quartz)

Σε συνέντευξή του στους New York Times ο πρόεδρος Τραμπ είπε πολλά και διάφορα, κάποια χαριτωμένα, κάποια όχι και τόσο… Καταρχάς παραδέχτηκε μια δεύτερη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στο Αμβούργο η οποία δεν ανακοινώθηκε.
Το πολιτικό ζουμί όμως βρίσκεται στην παραδοχή ότι εάν ήξερε πως ο Γενικός Εισαγγελέας Τζεφ Σέσσιονς θα αυτοεξαιρούνταν από την έρευνα για το Russian Gate δεν θα τον επέλεγε ποτέ για τη θέση αυτή. Ο Τζεφ Σέσσιονς: “Σκοπεύω να παραμείνω στη θέση μου για όσο καιρό αυτό θα είναι επιτρεπτό”. (CNN)

Τέλος χθες ο Πρόεδρος Τραμπ “ανασχημάτισε” τις ομάδες επικοινωνίας και νομικής υποστήριξης. Νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου είναι ο επιχειρηματίας της Wall Street Anthony Scaramucci, θερμός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ ο διορισμός του οποίου προκάλεσε την παραίτηση του εκπροσώπου τύπου Sean Spicer. Τη θέση του Spicer κατέλαβε η μέχρι σήμερα αναπληρώτριά του Sarah Sanders. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι αλλαγές αυτές έγιναν γιατί το Russian Gate πιέζει πλέον αφόρητα το Λευκό Οίκο και έχει παραλύσει κάθε δυνατότητα εφαρμογής της ατζέντας Τραμπ αλλά κυρίως παραγωγής των μηνυμάτων που επιθυμεί ο Λευκός Οίκος. (Politico)