Σε μία παράγραφο

 • Μετά από 11 ημέρες έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών.
 • Τελειώνει την Παρασκευή η αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφού, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες θα αρχίζουν να αναρτώνται στις σχολικές μονάδες κατά τις 11 το πρωί. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους, από το μεσημέρι και μετά, στην ιστοσελίδα του υπουργείου, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.
 • Στο συνέδριο του Εκόνομιστ σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ θύμησε το οδυνηρό κόστος της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη. Για το πόσο μας κόστισε αυτή η ιστορία που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών έχουμε ασχοληθεί κι εμείς κατά το παρελθόν, διαβάστε τα σχετικά.
 • Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται. Πόσο μάλλον η ελληνική κυβέρνηση που μποροστά στην απειλή να μην εκταμιευθεί η δόση ρύθμισε το θέμα της δίωξης των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.
 • Παραμένουν πενιχρές οι εισπράξεις από τις διάφορες “λίστες φοροφυγάδων”.
 • Η κατάσταση του Παύλου Πολάκη παραμένει σταθερά εκτός ελέγχου. Σήμερα πήρε ευθεία απάντηση από την Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά το “ποιηματάκι” με το οποίο επιτέθηκε χθες στο ΣτΕ. Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται ότι “Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες”.
 • Στο Κραν Μοντανά τα πράγματα, αντικειμενικά, δεν πάνε και πολύ καλά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που πληκτρολογούμε. Δυνατό μπρα-ντε φερ για το θέμα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. Η Μαρία Χούκλη καταγράφει τα τελευταία νέα.
 • Η Γερμανία χαρακτήρισε “μη επιτρεπτή” τη διοργάνωση εκδήλωσης κατά την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μιλούσε σε Τούρκους, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, την επόμενη εβδομάδα. Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε ότι η Τουρκία προχώρησε σε σχετικό αίτημα ωστόσο κάτι τέτοιο “δεν θα ήταν καλή ιδέα”.
 • Ξεκινάει σήμερα η μερική εφαρμογή του διατάγματος που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο σχετικά με την απαγόρευση της μετανάστευσης πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες μετά και το πράσινο φως του Ανωτάτου Δικαστηρίου νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
 • Στην Τσεχία επετράπη στους πολίτες που οπλοφορούν η χρήση του όπλου τους σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας.
 • Εντυπωσιακή η είδηση ότι δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής.

  Χρόνος ανάγνωσης δελτίου: 10 λεπτά.

  Για το αποψινό δελτίο συνεργάστηκαν οι Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Βίκη Ελευθεριάδου, Θανάσης Παναγόπουλος και Μαρία Χούκλη.

  Αύριο θα είναι το τελευταίο ημερήσιο FACT που θα λάβετε για τον επόμενο μήνα γιατί χρειαζόμαστε λίγη ξεκούραση και γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε στην νέα έκδοση του FACT που θα είναι κάτι διαφορετικό, πιο πλήρες, με τα δικά μας κριτήρια πάντα. Θα λαμβάνετε κάθε Τετάρτη με μια επιλογή από ενδιαφέροντα άρθρα που διαβάσαμε και στο τέλος της εβδομάδας μια χορταστική ανασκόπηση. Θα ενημερώνουμε καθημερινά τη σελίδα μας στο facebook βέβαια.