Ψηφίστηκαν τα τελευταία προαπαιτούμενα

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε, η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε, η πλειοψηφία τα ψήφισε, κατά το μεσημέρι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διά του εκπροσώπου του (Ναυτεμπορική), εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup, τη στιγμή που “κύκλοι των Βρυξελλών” ψιθύριζαν ότι δεν έχει επιτευχθεί επί της ουσίας συμφωνία.

Άλλη μία τελετουργική υποβάθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου, αυτή τη φορά με την ψήφιση των υπολοίπων (FACT) από τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης, ολοκληρώθηκε και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το σαββατοκύριακο.

Επί της ουσίας δεν υπάρχουν ειδήσεις άξιες προς καταγραφή από το σήριαλ της διαπραγμάτευσης. Πέραν των παραπολιτικών που θα παράξουν οι κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων και με τις οποίες εμείς, ως γνωστόν, δεν ασχολούμαστε.

+ Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μπρούνο λε Μερ. Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Θέμα; Το ελληνικό χρέος. Θα έχει προηγηθεί συνάντησή του στο Παρίσι με την Κ. Λαγκάρντ, τον Β.Σόμπλε και τον Γ. Ντάισελμπλουμ.