Αποτελέσματα εκλογών στη Βρετανία

Με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής εδώ και είκοσι χρόνια (68,7%), το αποτέλεσμα της κάλπης δεν έδωσε την απαραίτητη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Οι Συντηρητικοί έλαβαν 318 έδρες χάνοντας 12, ενώ το Εργατικό κόμμα κέρδισε 31 έδρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των βουλευτών του στους 261. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας έχασε 19 έδρες και πλέον εκπροσωπείται με 35 βουλευτές, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες από τις 9 ανέβηκαν στις 12 έδρες. Από τα μικρότερα κόμματα πολύς λόγος γίνεται σήμερα για το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας, καθώς με τις 10 έδρες του έγινε ο εταίρος των Τόρις στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την θέση του επικεφαλής παραιτήθηκε ο αρχηγός του UKIP Πόλ Νάταλ, καθώς το ευρωσκεπτιστικό κόμμα έχασε τη μοναδική του έδρα και είδε τον ηγέτη του να τερματίζει τρίτος στην περιφέρειά του.

Εκλογικά Data εδώ
Βρετανικές εκλογές χωρίς curiosites δεν υπάρχουν. Υποψηφιότητες παρωδία (με μεταμφίεση), οι γάτες του Number 10 και άλλες εξτραβαγκάντσες, μόνο στο UK.

Η Νέα Κυβέρνηση Μέι.

Το κλίμα για τη Μέι δεν είναι καλό μέσα στο κόμμα. Αυτό φαίνεται καταρχάς στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Παρά τη φημολογία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι θα είχαμε σαρωτικές αλλαγές, δεν έφυγε κανείς από τους κορυφαίους, αφού η πρωθυπουργός δεν έχει πια τη νομιμοποίηση να φέρει τους “δικούς της”.
Αντιθέτως, θα συμβιώσει με πολιτικούς όπως ο Φίλιπ Χάμοντ, με τον οποίο συγκρούστηκε σχεδόν ανοιχτά πριν λίγες εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, βουλευτές έχουν αρχίσει να μιλάνε εμμέσως πλην σαφώς για πρωθυπουργό εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η διαπραγμάτευση για το Brexit. Μετά βλέπουμε…