Ελλάδα

Παιδεία: Επανέρχεται η συνέντευξη των διευθυντών.
Υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Μπαλτά, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για το νέο σύστημα επιλογής των διευθυντών σχολείων στο οποίο επανέρχεται η συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Με τον νόμο 4327/2015 η κυβέρνηση όριζε ότι ο σύλλογος διδασκόντων ενός σχολείου θα ψηφίζει τους υποψήφιους διευθυντές του και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα προσμετράται (μαζί με τα πτυχία και την εμπειρία) για την τελική επιλογή. Πλέον, η ψηφοφορία του συλλόγου έχει μόνο γνωμοδοτική ισχύ. (Καθημερινή)
+Για πρωτοφανή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, ενώ συμπλήρωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της ουσίας των όποιων προτεινόμενων διατάξεων, αφότου κατατεθούν στη Βουλή, ενώπιον του αρμόδιου θεσμού.

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και τον ιατρικό κόσμο έχει προκαλέσει η άρνηση των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου της Σάμου να χορηγούν αναισθησία σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εθελούσια διακοπή κύησης. Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρης Βαρνάβας, καλεί τους φορείς του νησιού να λάβουν θέση απέναντι “σε ένα ζήτημα που μπορεί να λάβει τραγικές διαστάσεις αν κάποια απελπισμένη γυναίκα αποπειραθεί να διακόψει μόνη της μία ανεπιθύμητη κύηση”. (In.gr)

Ξεπέρασαν τις 32.000 οι κλήσεις που έκοψε τον Απρίλιο η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας για παράνομη στάθμευση. (In.gr)