Σε μία παράγραφο

  • “Μας λείπετε ήδη”, είπε ο Ντόναλντ Τουσκ, παραλαμβάνοντας την επιστολή της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.
    Βαριά η σημερινή ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Βίκυ Ελευθεριάδη και ο Χρήστος Λόλας διάβασαν όλα τα σχετικά και κάνουν μία εντυπωσιακή απόσταξη των FACTS που πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτήν την κρίσιμη καμπή για το Brexit.
  • Πάρτι φημών, και μάλιστα μέσω Reuters, για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Η εμπειρία μας στην καταγραφή της ελληνικής κρίσης μάς διδάσκει πως καλό είναι να περιμένουμε.
  • Χάος στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Ο Θανάσης Παναγόπουλος περιηγήθηκε στον λαβύρινθο της σχετικής ειδησεογραφίας και ξεδιάλεξε τις βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε για το θέμα, ώστε να είμαστε ενημερωμένοι.
  • Τα “βάσανα” των Γάλλων Συντηρητικών και Σοσιαλιστών καταγράφει η Μαρία Χούκλη. Στις δημοσκοπήσεις ο Φιγιόν “αντέχει” στην τρίτη θέση, με το 40% του εκλογικού σώματος να δηλώνουν αναποφάσιστοι.
  • Στη Γερμανία πάλι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν υποχώρηση των ακραίων του AfD. Η μάχη καλά κρατεί ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες.
  • Μετά τις ευεργετικές ρυθμίσεις για το περιβάλλον, σειρά για “ξήλωμα” είχαν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου. Στις ΗΠΑ του Τραμπ. Πού αλλού;
  • The Politics-Free Zone. Η NASA μας μαγεύει με το φωτογραφικό της αρχείο που δίνει στη δημοσιότητα. Η Vogue μας κάνει και γελάμε στραβά με το φωτογραφικό αφιέρωμα στην πολιτική διαδρομή της Τερέζα Μέι. Μιας και γυρίσαμε στο σπίτι νωρίς, μαγειρεύουμε.

Χρόνος ανάγνωσης δελτίου: 10 γεμάτα λεπτά.

+ Εάν θέλετε να δείτε τι καταγράφαμε ως σημαντικό πέρυσι τέτοια ημέρα, πατήστε εδώ.

+Κάθε πρωί γύρω στις 11 δημοσιεύουμε στο site του FACT το Morning Briefing. Το ανεβάζουμε και στη σελίδα μας στο facebook.

Για το αποψινό δελτίο συνεργάστηκαν οι Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Βίκυ Ελευθεριάδη, Γιώργος Κορδομενίδης, Χρήστος Λόλας, Θανάσης Παναγόπουλος και η Μαρία Χούκλη.
Ευχαιριστούμε που μας διαβάζετε!