Βεβήλωση της Συναγωγής Ιωαννίνων.

Το Σαββατοκύριακο, άγνωστοι βεβήλωσαν τη Συναγωγή Ιωαννίνων (athjcom.gr) με γκράφιτι αγκυλωτών σταυρών στον περιμετρικό τοίχο του χώρου ενώ σχημάτισαν σβάστικες και σε σπίτια στην περιοχή.

Αυτό το επεισόδιο εκδήλωσης ρατσιστικού μίσους καταγράφεται μετά από μία περίοδο έντασης στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων που δημιουργήθηκε όταν η τοπική εφημερίδα “Πρωϊνός Λόγος” δημοσίευσε αντισημιτικό άρθρο (Proinoslogos.gr) του δημοσιογράφου Κώστα Καλτσή που εκμηδένιζε τη Γενοκτονία των Εβραίων, απέδιδε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος σε σκοπιμότητες και συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί.

Στο άρθρο αυτό απάντησε με επιστολή του (Proinoslogos.gr) ο κ.Μωϋσής Ελισάφ, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων και το Κεντρικό Ισραηλητικό Συμβούλιο. Η επιστολή του κ.Ελισάφ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα πρωτοσέλιδα αλλά η ίδια η εφημερίδα, δεν εξήγησε ποτέ την απόφασή της να δημοσιεύσει ένα τέτοιο άρθρο και ούτε απολογήθηκε γιαυτό. Μάλιστα ο κ.Καλτσής, συγγραφέας του επίμαχου άρθρου, επανήλθε, αυτή τη φορά μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και επιτέθηκε προσωπικά στον κ.Μωϋσή Ελισάφ που είναι καθηγητής της Ιατρικής, αποδίδοντας τον διορισμό του ως αναπληρωτή διευθυντή του νοσοκομείου Ιωαννίνων σε εβραϊκή συνωμοσία!

Κατόπιν τούτων κανείς δεν μπορεί να δηλώνει έκπληκτος για τη βεβήλωση της Συναγωγής αφού συχνά καταγράφουμε τις συνέπειες που έχει ο λόγος μίσους.
Τη βεβήλωση της Συναγωγής Ιωαννίνων καταδίκασε με δήλωσή της η Νέα Δημοκρατία ζητώντας την άμεση κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αυτουργών.

Ως FACT καλούμε τους αναγνώστες μας να αποστείλλουν εμέηλ διαμαρτυρίας στην εφημερίδα “Πρωϊνός Λόγος” επισημαίνοντας ότι η απόφασή της να δημοσιεύσει ένα καταφανώς ρατσιστικό άρθρο, συνέβαλλε στη δημιουργία κλίματος όπου ευδοκιμούν οι εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους. Το εμέηλ της εφημερίδας είναι: info@ proinoslogos.gr
Εμείς το πράξαμε ήδη.

Για την τεκμηρίωση της είδησης αντλήσαμε πληροφορίες από το μπλογκ “Ενάντια στον Αντισημιτισμό”.